~Mrvice~

~Mrvice~

10. мај 2013.

Ostati pribran

Hrabrost

Strpljenje

Razumjevanje

Samokontrola


Navela sam četiri sposobnosti ili vriline koje jednostavno morate primjenjivati ukoliko se nađete u ovakvoj ili sličnoj situaciji...Uskoro prolazi i drugi mjesec naše najveće životne neizvjesnosti, dva mjeseca patnje, brige i muke...mjeseci u kojima su nas ove 4 riječi održale i spasile. 
Svakodnevno posmatram roditelje koji se nalaze na početku agonije, prepoznajem iste one poglede u prazno...nevjericu i tugu, ali vrijeme brzo prolazi i veoma je bitno naći balans i što prije naučiti kojemu doktoru vjerovati, kojega doktora mimoilaziti, kada se pojaviti na hodniku "kao slučajno", koju sestru šta pitati....Koga se kloniti a koga pozorno slušati...na koji zvuk inkubatora reagovati...na žalost ili na sreću sada znam sve! 
...i birajte ljude sa kojima ćete se družiti, ta energija je veoma bitna u ovim danima....Ne javljajte se na telefon ukoliko vam se ne priča....mimoilazite ljude koji vam postavljaju glupa i nerazumna pitanja(npr: da li je dijete od 750 grama sa vama kod kuće)...i mnogo toga.
...držite kontrolu uma i misli jer će vas samo to održati da pomognete sebi i svom djetetu.


Crtež koji prikazuje Filipa i Viktora od jedne veoma drage djevojčice

Ukoliko imate pitanje, savjet ili nedoumicu javite se na mail
filippamaj@gmail.com


1 коментар:

  1. Анониман10. мај 2013. 23:06

    Jednom prilikom rekoh da je Filipa jedna preosetljiva zena, meka kao pamuk, mozda cak ne i dovoljno jaka.... Povlacim sve izreceno i duboko se klanjam tvojoj hrabrosti i jacini. Saljem ti pregrst zagrljaja i poljubaca da izdrzis i svakim minutom budes sve jaca i hrabrija. Ljubi te tvoja SWAT - ti ces znati ko je ;) :*

    ОдговориИзбриши