~Mrvice~

~Mrvice~

01. октобар 2013.

Sezona virusa je počela

Mnogo se trudimo da održimo zdravlje svog djeteta, uzevši u obzir da je sezona gripe, prehlade i ostalih nedaća uveliko počela, hm, ponekad ovo doživljavam kao posao. Mnogo je bitno izolovati ga od svih nosioca moguće zaraze i "zabraniti" prilaske svima koji znaju da su to možda oni. Definitivno sam odlučila da ga ove zime, odnosno ove sezone ne želim izlagati vanjskim uticajima, druženjima i sličnim situacijama, dok njegov krhak imuno sistem ne ojača. Izolacija, ma kako ko to shvatio, razumio ili doživio.
Ali i pored svih ovih predostrožnosti katkad ne uspijemo i to nas samo opet podsjeti koliko je naše dijete osjetljivo i opet nas vraća u onu proživljenu noćnu moru zvanu inkubator i intezivna njega. Opet osjetim onaj grč u stomaku dok obilazim doktore, inhalacije i  želju da što prije ozdravi.
I opet po ko zna koji put javlja se krivica, gdje smo pogriješili.
Greška u mislima...tu smo gdje smo i idemo dalje. 
Trenutno smo na terapiji antibioticima i inhalacijama u kućnim uslovima, što je uveliko pozitivino jer ga ne izlažem mogućim novim zarazama. Samo se nadamo da ćemo veoma brzo na neki način izbaciti taj grozan sekret iz njegovih pluća...

Viktor, 6,5 mjeseci, 5490 grama

Do sljedećeg javljanja sa lijepim vijestima....
Нема коментара:

Постави коментар