~Mrvice~

~Mrvice~

10. април 2014.

Psiholog

Juče sretoh doktoricu sa Intenzivne njege dječije pedijatrije u Banjoj Luci i sasvim nočekivano dobi h komentar i pohvalu za blog. Uopšte nisam očekivala da je i ona među mojim čitaocima. Prije svega ovaj blog sam počela pisati kako bih razvila svijest kod ljudi za prijevremno rođenje, upoznala ih sa mojim malim borcem, sa svim nedaćama i radostima koje smo proživjeli i doživjeli, ali najviše kao podrška roditeljima koji su se našli u ovakvoj situaciji. 
Smatram da je najveći problem upravo kod majki koje ovo proživljavaju, naći se bolnici nadomak tvog malog bića koji ratuje u svojoj najvećoj životnoj borbi, a pomoći mu ne možeš, osim da mu šalješ svoje pozitivne misli a snagu ne znaš odakle da crpiš. 
Podršku nema ko da ti pruži, zagrljaj nemaš od koga da dobiješ, iskustva nemaš od koga da čuješ...a ne čini li se to sve tako jednostavno za organizovati, pitam se? Omogućiti samo jednog stručnog psihologa koji bi tim jadnim i namučenim ženama dao bar malo sage i energije...
Preključe smo bili na zadnjoj dozi Synagisa...uvije se potresem kad vidim te jadne prilike u bademantilima kako praznog pogleda jure ka svojim anđelima u plastičnim kutijama bez mogućnosti da ih dodirnu, a uvijek očekujući neku informaciju, moleći Boga da je samo pozitivna. Prosto ne mogu da vam dočaram taj pogled prema ljekaru koji ti dolazi u susret, i tako svaka ta tri sata kad imaš mogućnost da ih posjetiš. 
Nekada mi dođe da svaki dan sa svojim Viktorom idem gore, da im on da snagu i nadu da će sve biti u redu....Da im objasnim kako je potrebno da čuvaju snagu jer naredna godina što je pred njima iscrpiće i zadnji atom energije. 
I da vas obavjestim da je moj Viktor počeo da puže i otvara ladice...mali nestaško.

Viktor i njegov brat Filip(4,5)


Viktor, 13 mjeseci, 8100 grama, 5 zuba, samostalno sjedi, puže i ne podiže se iz ležeg u sjedeći položaj
Lijep pozdrav.


3 коментара:

  1. Čitaju mame blog i čekaju svaki 14. u mjesecu :) ovo sa psihologom mi je često padalo na pamet dok smo bili u bolnici. Ona narodna -Isplači se biće ti lakše- tu ne vrijedi. Nije fer prema drugim mamama a pogotovo prema bebama.

    ОдговориИзбриши