~Mrvice~

~Mrvice~

14. септембар 2013.

VI mjesec

Danas je tačno šest mjeseci od rođenja našeg Viktora i vrijeme zaista leti...
Slobodno možemo reći da je on sada jedan veoma dobar, zdrav i nemiran dječak koji plijeni pažnju svojim osmijesima...Što se tiče kilaže, pretpostavljam da ima oko 5 kg. Riješili smo se vage i svakodnevnog vaganja, ne mogu reći da mi ne fali i da jedva čekam kontrolu da vidimo koja je tačna kilaža...
Uspostavili smo i da problem sa hormonima uopšte nije bio problem već neznanje i neiskustvo oko referentnih vrijednosti prijevremeno rođene djece. Što znači da se vrijednosti za djecu rođenu u terminu ne mogu odnositi i na prijevremeno rođenu djecu, posebno ispod 1200 grama na rođenju. 
Oftamološke kontrole u Beogradu su takođe završile, nakon ukupno šest kontrola kod dr Oros stanje je u redu i nastavljamo sa kontrolama u Banjoj Luci.
Još uvijek nismo počeli sa čvrstom hranom i sokićima iz prostog razloga što njegov probavi trakt još uvijek nije spreman iako ima šest mjeseci....znači hranimo se adaptiranom formulom Novalac 1 i čajevima od kamilice i koprive (prije dva mjeseca HMG mu je bio 93, a sadašnji 134, da li je od koprive i ružne Totheme znaćemo za dvije sedmice kad ponovimo nalaze, jer smo isključili lijek a nastavili sa čajem).Lijep pozdrav do sljedećeg javljanja i novosti.

4 коментара: